Gasztro

Százhúsz centiméteres tésztacsoda – világbajnok lett a magyar szakács

Aranyérmet hozott a Búzától a kenyérig című tésztaalkotása Magyar Szabolcsnak a szakács és cukrász világbajnokságon. A kecskeméti világbajnok mesterszakács-ételszobrász két hónapig készült az eseményre.

Az ötnapos, négyévente megrendezett szakács és cukrász világbajnokság nagy múltra tekint vissza. Az idén Luxembourg adott otthont a megmérettetésnek.

Magyar Szabolcs nagyon örül az eredménynek. Rengeteget készült a versenyre. “A célom ugyanaz volt, mint négy éve, hogy a legcsillogóbb éremmel térjek haza. A folyamatosan erősödő mezőnyben ez egyáltalán nem volt egyszerű, ezért új technikát kellett alkalmaznom. Az eddig bevált tésztareceptem volt az alap, csak most a színeket nem a tésztába kevertem, hanem festékszóró pisztollyal a munkám felületére fújtam fel. Két hónapig készítettem, és egy 1,2 méter magas, 60 cm széles kompozíció kerekedett ki belőle – mondta el a mesterszakács a baon.hu-nak. – A témája a búza »élete« volt, egészen addig vezettem a történetet, amíg kenyér lesz belőle. A zsűri értékelése szerint a munkám témája és a színek összhatása egyedivé tették a művemet. Kiemelték még az aprólékosan kidolgozott részleteket is.”

Szabolcs felesége a helyszínen, kisfia pedig otthonról szurkolt neki.

A győztes újabb célt tűzött ki maga elé: szeretne elindulni a 2016-os erfurti szakácsolimpián, hogy újabb érmekkel gazdagíthassa a gyűjteményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top