Citromfüves pesztó
Hozzávalók:
- tengeri só
- 3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt fekete bors
- 10 dkg friss petrezselyem
- a felöntéshez olívaolaj
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 citrom leve
- 10 dkg kesudió
- 20 dkg friss citromfű
Elkészítés
1. lépés: A petrezselymet, a citromfüvet, a kesudiót és a fokhagymát tegyük bele a konyhai aprítóba!
2. lépés: Adagoljunk hozzá egy kevéske olívaolajat!
3. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, a sajtot, és indítsuk el pár másodpercre az aprítót!
4. lépés: Tetszés szerint ízesítsük sóval és borssal, ha pedig hígítani szeretnénk az állagán, adjunk hozzá olívaolajat!
5. lépés: Tegyük dunsztosüvegbe, a pesztó tetejét fedjük le még egy kis olívaolajjal, és tegyük be a hűtőbe.
A pesztó a hűtőszekrényben körülbelül egy hétig áll el, aki azonban fagyasztani szeretné, a pesztó elkészítésekor hagyja ki a parmezánt, és azt csak olvasztás után adja a zöld masszához.