Bögrés kókusztorta
Hozzávalók (mérő: 2 dl-es bögre):
- fél bögre cukor
- fél bögre kókuszreszelék
- 2 tojás
- fél bögre olvasztott vaj
- 1 mk. sütőpor
- 1 bögre búzaliszt
Hozzávalók a tetejére:
- 1 bögre kókuszchips vagy kókuszreszelék
- fél bögre főzött citromkrém vagy narancslekvár
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Összedolgozzuk, és egy kivajazott, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
A kihűlt sütemény tetejét (és ízlés szerint az oldalát is) megkenjük a citromkrémmel/lekvárral és rászórjuk a kókuszchipset/reszeléket.
Meggyes-mandulás bögrés süti
Hozzávalók:
- fél bögre cukor
- fél bögre szeletelt mandula
- 1 db narancs reszelt héja
- fél bögre natúr joghurt
- 2 bögre búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél bögre étolaj
- 2 db tojás
- fél bögre tejföl
- 2 bögre magozott meggy
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a joghurtot és a tejfölt és alaposan kikeverjük. Beleöntjük az olajat is, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, kb. 18×24 cm-es sütőformába egyengetjük. A tetejét alaposan megszórjuk lecsepegtetett magozott meggyel és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
20 perc elteltével megszórjuk a szeletelt mandulával és visszatoljuk még további kb. 15 percre.