Sütőben sült paprikás csirkecsíkok salsaszósszal és zellerrel
Hozzávalók:
- panírozáshoz liszt
- panírozáshoz zsemlemorzsa
- 5 db, tálaláshoz szárzeller
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 80 dkg (filé) csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 2 db tojás
- ízesítéshez só
- 1 üveg csípős salsaszósz
Elkészítés
A csirkemelleket kisebb, hosszúkás darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük pirospaprikával. Hagyományos módon bepanírozzuk (lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk), majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megspricceljük olívaolajjal, és 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Salsaszószba mártogatva, darabokra vágott rúdzellerrel fogyasztjuk.
Tipp: Fokhagymás tejföllel, barbecue-szósszal is kínálhatjuk.