Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Mandulás-zöldbabos karajt

Nem kifejezetten gyors vacsora, szánjunk rá legalább egy órát, de a végeredmény abszolút megéri a fáradságot.

Mandulás-zöldbabos karaj rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg hámozott mandula
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 25 dkg zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoránna
  • 40 dkg főtt rizs
  • 2 dl főzőtejszín
  • 40 dkg filézett karaj

A hámozott mandulát sütőben vagy serpenyőben kicsit megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, majd belekeverjük a főtt rizst és a mandulát. Felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. A karajból vékony csíkokat vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk. A rizses babhoz forgatjuk, így tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Mandulás-zöldbabos karajt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top