Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Csicseriborsó-főzeléket

Egy kis előkészületet igényel a mai vacsora: a csicseriborsót ajánlatos beáztatni főzés előtt, de annál nagyobb élmény lesz aztán elfogyasztani.

Csicseriborsó-főzelék

Hozzávalók:

  • olaj
  • 50 dkg száraz csicseriborsó
  • 30 dkg füstölt tarja
  • 3 babérlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • só, bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika

A csicseriborsót egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap lecseréljük rajta a vizet, és annyit öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. Egészben beletesszük a vöröshagymát, a babérlevelet, egy fokhagymagerezdet és a felkockázott füstölt húst. Puhára főzzük a csicseriborsót. Rántást készítünk egy gerezd aprított fokhagymával, fokozatosan elkeverjük a főtt csicseriborsóval, majd a tejfölt a főzelékhez keverjük.

Mit főzzek ma vacsira? Csicseriborsó főzeléket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top