Afrikai harcsa fehérborban
Hozzávalók:
- 50 g liszt
- 700 g afrikai harcsafilé
- 120 g gomba
- őrölt bors
- 40 g vaj
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 50 g zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vöröshagyma
- só
- 0,5 dl brandy
Elkészítés
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja.
A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.
A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk.
A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.