Békési Zoltán pálinkafőző mester világéletében nagy rajongója volt a scotch-nak, és jó alapanyagot is talált hozzá helyben, Békés megyében. A whisky zamatát adó érleléshez szőlősgazdáktól vásárolta a boroshordókat, belsejüket ügyes kezű kádárok enyhén megpirították, ugyanis ez adja a whisky kellemesen lágy aromáját. A Békési Single Malt a hagyományos skót whiskykhez hasonlóan egyfajta árpamalátából készült, a gondosan kikészített tölgyfa hordókban érlelve 12 év alatt nyerte el végső zamatát.
Az első igazi magyar whisky már bemutatkozott a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon és a hazai rendezésű Whisky Show-n, sajnos nekünk még nem volt szerencsénk hozzá, de ezen változtatni fogunk. Mindenesetre Békési Zoltán időközben beszerzett még egy sor különleges hordót, hogy idővel újabb whiskykkel állhasson elő.