Gasztro

Itt az első magyar whisky

Az alapanyagok adottak hozzá itthon is, a recept sem titkos, valahogy mégis csak idén került elegáns üvegbe az első magyar whisky, miután Békési Zoltán több mint egy évtizede elkezdett dolgozni rajta.

Békési Zoltán pálinkafőző mester világéletében nagy rajongója volt a scotch-nak, és jó alapanyagot is talált hozzá helyben, Békés megyében. A whisky zamatát adó érleléshez szőlősgazdáktól vásárolta a boroshordókat, belsejüket ügyes kezű kádárok enyhén megpirították, ugyanis ez adja a whisky kellemesen lágy aromáját. A Békési Single Malt a hagyományos skót whiskykhez hasonlóan egyfajta árpamalátából készült, a gondosan kikészített tölgyfa hordókban érlelve 12 év alatt nyerte el végső zamatát.

Az első igazi magyar whisky már bemutatkozott a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon és a hazai rendezésű Whisky Show-n, sajnos nekünk még nem volt szerencsénk hozzá, de ezen változtatni fogunk. Mindenesetre Békési Zoltán időközben beszerzett még egy sor különleges hordót, hogy idővel újabb whiskykkel állhasson elő.

Itt az első magyar whisky

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top