A férje kávézóját nyitotta meg egy éjszakára popup-kocsmaként Nic Sims, aki korábban séfként dolgozott, és 20 éve nem iszik. Egy megvilágosodott pillanatában ébredt rá, hogy ha már az üzlet esténként kihasználatlan, remek társasági helyszín lehetne belőle, és ehhez még alkoholra sincsen szükség.
Sörök, borok és rövidek helyett áfonyakeserűt, alkoholmentes tojáslikőrt és rozmaringos-gránátalmás keserűt lehetett például fogyasztani. Nic Sims azt mondja, hogy tizenéves kora óta nagy szerepet játszik az életében a gyógyult alkoholisták közössége, aminek a családjából is többen tagjai.
Az elképzelés bejött, az első este óriási siker lett, így legalább havonta egyszer biztosan lesz majd ilyen buli, a következőt rögtön karácsony másnapján tartották. A helyet egyébként Lews Carroll Jabberwocky (magyarul Gruffacsór vagy Szajkóhukky) című híres halandzsaverse után nevezték el Brillig bárnak.
Nekünk is van zöldség-gyümölcs kocsmánk
Hasonló hely Budapesten is létezik, bár nem kocsmaszerűen üzemel, ugyanis este 7-kor zárnak a Foursquare szerint. A Szezon biokocsma egy zöldségesből nőtte ki magát a Bródy Sándor utcában, miután a tulaj kitalálta, hogy ha már ott az a sok friss, kívánatos zöldség és gyümölcs, készíthetne belőle egészséges italokat.