Káposztás palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 dl szódavíz
- só
A töltelékhez
- 600 g fejes káposzta
- 1 dl olaj
- 100 g kristálycukor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk és lereszeljük, majd besózzuk, és kb. félóráig állni hagyjuk. Közben a felhevített olajban a cukrot lepirítjuk és a levétől jól kinyomkodott káposztát elkeverjük benne, őrölt borssal ízesítjük, és mérsékelt tűzön kevergetve aranysárgára pirítjuk. Amíg a káposzta kihűl, elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat és összekeverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen csomós és a szokottnál valamivel sűrűbb legyen, majd hozzákeverjük a káposzta háromnegyed részét, és nyolc-tíz palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor félbehajtjuk a palacsintákat és a maradék káposztával megszórjuk. Ízlés szerint még borsozhatjuk.