Kolbászos zöldségleves fűszeresen
Hozzávalók:
- 300 g füstölt csípős kolbász
- 200 g paradicsom
- 200 g zöldborsókonzerv
- 30 g vaj
- 1 l húsleves vagy leveskockából készített leves
- 100 g csemegekukorica-konzerv
- 50 g vöröshagyma
- só, őrölt bors, csípős fűszerkeverék
Elkészítése:
A kolbászt meleg víz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levüket meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük – ha szükséges sózzuk –, és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.