Zöldségtorta
Hozzávalók:
- 50 g liszt
- 150 g reszelt sajt
- 100 g gépsonka
- 150 g friss fejtett zöldborsó
- 150 g karfiol
- 100 g brokkoli
- 100 g szeletelt gomba
- 50 g vaj
- 5 dl tej
- 3 db tojás
- só
- 20 g zsemlemorzsa
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket hideg, sós vízben feltesszük főni, ha megfőttek, leszűrjük és lecsepegtetjük őket.
A sonkát apróra vágjuk. 40 g vajat megolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a forralt tejjel, kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, elkeverjük benne az apróra vágott sonkát és a tojások sárgáját, a lecsepegtetett zöldségeket és a reszelt sajtot. Hagyjuk kihűlni.
A sütőformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a zöldséges tömeghez keverjük, majd az egészet az előkészített sütőformába tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Melegen tálaljuk. Adhatunk hozzá friss kevert salátát vagy valamilyen mártást.