nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Részeges csirkét

Mit főzzek ma ebédre? Részeges csirkét

A sült csirke mindig előkapható, kedvenc ebéd, most pedig meg is bolondítjuk egy kevés fehérborral és Worcester-szósszal, hogy még ízletesebb legyen.

Részeges csirke

Hozzávalók:

  • 1000 g csirke
  • 0,5 dl étolaj
  • 1/2 doboz konzerv gombafej
  • 3 dl fehérbor
  • Worcester-szósz, borecet
  • 50 g gyöngyhagyma
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A fehérbort, a borecetet és Worcester-szószt összekeverjük, borssal ízesítjük. Az előkészített és megmosott csirkét beletesszük a boros páclébe, és legalább hat órán át hagyjuk hűtőszekrényben pácolódni. A pácléből kivett csirkét lecsurgatjuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba téve az olajjal leöntve előmelegített sütőbe tesszük és folytonos locsolgatás mellett félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát, és készre sütjük. A csirkét kivesszük, pihentetjük, feldaraboljuk, és a raguval leöntve, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Köretként zsírban sült burgonyát, gombás rizst vagy burgonyakrokettet adhatunk.

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top