Részeges csirke
Hozzávalók:
- 1000 g csirke
- 0,5 dl étolaj
- 1/2 doboz konzerv gombafej
- 3 dl fehérbor
- Worcester-szósz, borecet
- 50 g gyöngyhagyma
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A fehérbort, a borecetet és Worcester-szószt összekeverjük, borssal ízesítjük. Az előkészített és megmosott csirkét beletesszük a boros páclébe, és legalább hat órán át hagyjuk hűtőszekrényben pácolódni. A pácléből kivett csirkét lecsurgatjuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba téve az olajjal leöntve előmelegített sütőbe tesszük és folytonos locsolgatás mellett félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát, és készre sütjük. A csirkét kivesszük, pihentetjük, feldaraboljuk, és a raguval leöntve, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Köretként zsírban sült burgonyát, gombás rizst vagy burgonyakrokettet adhatunk.