nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Sajtkrémet sós mogyoróval, pirított kenyéren

Mit főzzek ma vacsira? Sajtkrémet sós mogyoróval, pirított kenyéren

A pirítós kenyérre kent mindenféle sós kencéket kifejezetten szeretjük vacsorára. Most egy ínyencséget hoztunk márványsajttal és sós mogyoróval.

Sajtkrém sós mogyoróval

Hozzávalók:

  • 200 g márványsajt vagy sajtkrém
  • 100 g sózott mogyoró
  • 100 g vaj
  • 10 g porcukor
  • 20 g fokhagyma
  • 1 dl tejföl

A márványsajtot lereszeljük, és keverőtálba tesszük, ha sajtkrémet használunk, azt tesszük a tálba. A vajat felolvasztjuk, és kihűlve a sajthoz adjuk, majd beletesszük a durvára darált mogyorót, a cukrot, a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül habverővel erőteljesen összedolgozzuk és hűtőszekrénybe tesszük.

Tálaláskor a tálon kúp alakúra formázzuk, díszítjük paradicsommal és mogyoróval. Frissen pirított zsemle vagy kenyérszelet és könnyű vörösbor illik hozzá.

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top