Narancsos-joghurtos pohárkrém
Hozzávalók:
- 2-3 db narancs
- 10 dkg zabpehely
- 2 dl habtejszín
- 40 dkg natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 3-4 evőkanál méz
- 5-6 evőkanál darált mandula
Elkészítés
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, a joghurtot kikeverjük a mézzel és hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Óvatosan összeforgatjuk a joghurtos keveréket a felvert tejszínnel.
A narancsot/mandarint meghámozzuk és kifilézzük.
1-2 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a pohárkrémet: A pohár aljába tejszínes-joghurtos krémet kanalazunk, rászórunk egy réteg zabpelyhet, erre narancsgerezdeket helyezünk, majd folytatjuk a rétegezést a pohár tetejéig. A tetejét megszórjuk darált mandulával.
Tipp:
A narancs helyett használhatunk mandarint is!
Csokis-banános pohárkrém
Hozzávalók:
- 8 dkg (+ a tetejére 5 dkg) étcsokoládé
- 2-3 db banán
- 3 dl habtejszín
- kakaós piskóta/csokis sütemény/csokiskeksz- morzsa
- 5 dkg porcukor
Elkészítés
A 8 dkg étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ha kész, félretesszük kicsit hűlni.
A habtejszínt kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is. Az enyhén kihűlt – de nem dermedt – étcsokoládét elkeverjük a felvert tejszínhabban. A kakaós piskótát kézzel szétmorzsoljuk, a banánt felszeleteljük.
1-2 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszertet: A pohár aljába morzsát szórunk, ráhelyezünk pár szelet banánt, majd egy adag csokis tejszín következik. Ezután ismét csokimorzsa, banán és krém következik, egészen a pohár tetejéig. A tetejére morzsát szórunk, a maradék 5 dkg étcsokit megolvasztjuk és abból is csepegtetünk rá.