Hozzávalók:
- 400 g burgonya
- 200 g tehéntúró
- 80 g vaj
- 3 db tojássárgája
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- só, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. A túrót lereszeljük, vagy áttörjük. Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a túrót, és megsózzuk.
A vajat felolvasztjuk (de nem hevítjük), összekeverjük a szerecsendióval és a tojások sárgájával, majd a burgonyás túróhoz keverjük, az egészet jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és előmelegített olajban megsütjük, mint a bundázott húsokat, figyelve arra, hogy az olaj ne legyen nagyon forró, mert a morzsa megég.