Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Zöldséglevest garnélarákkal

Egy melengető, gazdag levesnél nincs is jobb a hideg, szürke téli estéken. Jó sok zöldséggel és egy különleges levesbetéttel megbolondítva lesz ínyencség belőle.

Zöldségleves garnélarákkal

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 2 burgonya
  • 20-20 dkg karfiol, zöldbab és garnélarák
  • 4 retek
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5-5 dkg spenót és vaj
  • 2-2 dl tej és tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 2-2 evőkanál liszt és apróra vágott kapor
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Zöldséglevest garnélarákkal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top