Sárgarépaleves joghurttal
Hozzávalók:
- só
- 4 csomó friss sárgarépa
- 1/2 dl olívaolaj
- 5 dl natúr joghurt
- 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter zöldség alaplé
- 60 g szezámmag
- fehérbors
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük, a leveskockát fél liter vízben feloldjuk. A répát forró olajon közepes tűzön megfuttatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, majd ízesítjük sóval, borssal és jól felforraljuk, végül a tűzről levéve hűtjük, hozzákeverjük a joghurtot, és 5 percig gyenge tűzön főzzük.
Közben a szezámmagot egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk.
Tálaláskor a finomra vágott sárgarépazöldet és a pirított szezámmagot külön edényben adjuk a leves mellé, és ki-ki ízlése szerint vesz belőle.