Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Céklás palacsintát kecskesajtkrémmel

A palacsintában a cékla új életet kezd, és olyan finom, hogy még a meggyőződéses ellenzői is kénytelenek álláspontot változtatni.

Céklás palacsinta kecskesajtkrémmel

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 nagy cékla, meghámozva, lereszelve
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl szódavíz
  • só, bors
  • olaj

A krémhez:

  • 15 dkg natúr kecskesajtkrém (helyettesíthetjük juhtúróval vagy fetával)
  • fél csokor aprított snidling
  • fél csokor aprított petrezselyem
  • fél gerezd fokhagyma, reszelve
  • frissen reszelt szerecsendió

A palacsintához a tojásból, tejből, lisztből és szódavízből hagyományos palacsintatésztát keverünk. Hozzáreszeljük a nyers céklát. 15 percig pihentetjük. Forró olajon egyesével palacsintákat sütünk ki. A töltelékhez kikeverjük a kecskesajtot a finomra aprított zöldfűszerekkel, fokhagymával, szerecsendióval. A kész palacsintákat megtöltjük a krémmel. Salátaágyon tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Céklás palacsintát kecskesajtkrémmel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top