Gasztro

Gyors vacsora: camembert-es, sonkás, almás melegszendvics

Kiváló megoldás gyors vacsorának, ha feldobjuk az unalmas melegszendvicset minden földi jóval. Csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mi minden kerüljön rá.

Camembert-es, sonkás, almás melegszendvics

Hozzávalók 2 nagy szelet kenyérhez vagy 6 karika bagetthez:

  • 12,5 dkg camembert sajt
  • 4 nagyobb szelet főtt sonka
  • 1 alma – kimagozva, meghámozva, felkarikázva
  • vaj
  • bors
  • metélőhagyma
  • kenyér vagy karikákra szeletelt (vastag) bagett

Megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjünk vajjal. Ráhelyezzük az almaszeleteket, arra a sonkát, végül befedjük a camembert sajttal. Aranysárgára sütjük (grillben és sütőben egyaránt lehet), kevés borssal, aprított metélőhagymával megszórva tálaljuk. Tipp: a sonka és az alma helyett áfonyalekvárral is kombinálhatjuk a camembert-t, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.

Mit főzzek ma vacsira? Camembert-es, sonkás, almás melegszendvicset

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top