Fűszeres burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kiskanál cukor
- 3 kiskanál őrölt kömény
- egy citrom leve
- fél kiskanál kurkuma
- fél kiskanál őrölt fahéj
- 1 kg új- burgonya
- 1 kiskanál őrölt koriander
- 1 kiskanál paprika
- friss bazsalikom
- 1 evőkanál + 0,5 dl olívaolaj
- friss petrezselyem
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 1 kiskanál csípős paprikakrém vagy chilikrém
Elkészítés
A burgonyát tisztítás után főzd meg. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a rászórt őrölt fűszereket. Kevergesd fakanállal, majd add hozzá a paprikaőrleményt, az újburgonyát, az apróra vágott friss fűszereket.
Készítsd el hozzá az öntetet: a cukrot, a csipetnyi borsot, csiliszószt keverd össze a citrom levével és az olívaolajjal. Lehűtve tálalható.
Tipp:
A paprika helyett az Erős Pista vagy az édesebb Piros Arany is megfelel.