Ha Valentin-napi vacsorát készítesz, nem kell még a sütéssel is előre bajlódnod. Csak készíts oda egy kis tésztát, és a főfogás után pár perccel máris langyos cupcake-kel kápráztathatod el a kedvesedet. Mutatjuk a receptet!
Valentin-napi 10 perces cupcake
Hozzávalók:
- 2 evőkanál liszt
- a díszítéshez apró szívecskék és tejszínhab
- 2 evőkanál barnacukor
- 4 és fél teáskanál holland kakaópor
- egy csipetnyi őrölt szerecsendió
- egy csipetnyi fahéj
- másfél evőkanál olvasztott vaj
- 4 és fél teáskanál tej
- 1 fél felvert tojás
- egy csipetnyi őrölt gyömbér
Elkészítés
Keverd össze a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a gyömbért egy kis tálkában. Add hozzá a tejet, a vajat és a tojást. Öntsd a masszát két szilikon cupcake-formába.
Tedd a mikróba először közepes fokozaton egy percre, ha lejárt, szintén közepes fokozaton újra kapcsold be fél percre. Ha ezek után sem rugalmas a cupcake teteje, akkor adj neki újabb fél percet.
Ha már langyos, nyomj a tetejére tejszínhabot, szórd meg szívecskés tortadísszel és már tálalhatod is!
Valentin-napi rózsás cupcake – Így díszítsd: