Darázsfészek, ahogy anya csinálja
Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 3 tk cukor
- 35 dkg finomliszt
- 5 tojássárgája
- csipetnyi só
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
- valamint 1 dl habtejszín 2 vaníliás cukorral kikeverve
A tésztát megdagasztom, kelesztem, majd lisztes deszkán vékony téglalapra nyújtom. A töltelékkel egyenletesen megkenem, és szorosan feltekerem. Ötcentis csigákat vágok, és sütőpapíros tepsiben kellő távolságra teszem őket egymástól. Azokat az oldalaikat, ahol esetlegesen majd összeérnek, egy falatka vajjal megkenem. Fél órát meleg helyen hagyom kelni. 170 fokon sütöm. Mikor már kezd színesedni, a cukros tejszínnel meglocsolom, és szép barnára sütöm.