Csirkés paella
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 5 dl húsleves
- 1 kk. sáfrány
- 1 kaliforniai paprika
- 20 dkg rizs
- 3 ek. olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi zöldborsó konzerv (friss is lehet)
Elkészítés
A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.
Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.