1. Nutellás keksz
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g liszt
- 125 g cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 100 g vaj
- fél zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 125 g (világos) nádcukor
- 100 g étcsokoládé cseppek
- 50 g Nutella
- Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
- Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
- A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
- Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
- A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
- Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
- Süssük 8-10 percig.
- Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.
2. Mesebeli nutellás gombóc
Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- kb. 30 dkg liszt (vagy annyi, amennyit felvesz a burgonya)
- ízlés szerint só
- Nutella
- 2-3 l víz
- 1 ek. só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- ízlés szerint cukor (kristály vagy por)
A recept folytatásáért kattints ide.
3. Vaníliás-mogyorókrémes pohárkrém grillázzsal és cornflakesszel
Hozzávalók:
A grillázshoz:
- egy marék apró darabokra tört mogyoró
- 3-4 ek. kristálycukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- fél liter tej
- 3 ek. cukor
- 2 dkg vaj
- 3 ek. nutella
- 1 marék kukoricapehely
Teflonserpenyőbe szórjuk a mogyorót, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett elkezdjük karamellizálni. Amikor a massza folyékonnyá válik, egy olajjal vékonyan megkent alufóliára öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ha kihűlt, lehúzzuk a fóliáról, és összetörjük a grillázst.
A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és a tejhez öntjük. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett kézi habverővel besűrítjük. Az így kapott pudingot kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vajat, a másikba a nutellát. A krémeket rétegezve pohárba töltjük úgy, hogy a rétegek közé kukoricapelyhet és grillázst szórunk. A tetejét is grillázsdarabkákkal díszítjük.
Tipp: a kukoricapelyhet helyettesíthetjük apróra tördelt keksszel vagy babapiskótával is.
4. Nutellás pillangó
Hozzávalók:
A bevált tészta:
- 1 tasak porélesztő (7 g)
- 2,5 dl tej
- 450 g liszt
- 80 g cukor
- 70 g vaj
A töltelék: Nutella
A recept folytatásáért kattints ide.
5. A legfinomabb Nutella krémes csokitorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 8 dkg keserű kakaópor
- 1 kk. sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 3 tojás
- 2,5 dl író
- 1,5 dl főzött kávé
- 1,5 dl olaj
A krémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 18 dkg porcukor
- 6-8 ek. Nutella
- 1 dl tejföl
- 20 dkg étcsoki