Grillezett hal vajas-fokhagymás petrezselyemmel
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szelet tengeri hal
- fél csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors, halak fűszerkeverék
A zöldségkörethez:
- 1 rózsáira szedett brokkoli
- fél cukkini
- 1 kis konzerv bébirépa
A megtisztított halszeletekről itassuk le a vizet, fűszerezzük be mindkét oldalukat, majd néhány perc alatt süssük meg őket. A zúzott fokhagymát pirítsuk illatosra az olívaolajon, és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. A fokhagymás-petrezselymes keveréket halmozzuk a halszeletekre. Köretnek készítsük hozzá párolt brokkolit, bébirépát, cukkinit.
Tipp: Természetesen ízlés szerint más zöldségeket is adhatunk hozzá, párolt kukoricát, zöldborsót, kelbimbót, karfiolt vagy éppen újburgonyát is.