Gasztro

Gyors vacsora: grillezett hal vajas-fokhagymás petrezselyemmel

Könnyű, diétás vacsorának nézünk elébe: a hal grillezve és zöldséggel nem árthat az alakunknak.

Grillezett hal vajas-fokhagymás petrezselyemmel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet tengeri hal
  • fél csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, halak fűszerkeverék

A zöldségkörethez:

  • 1 rózsáira szedett brokkoli
  • fél cukkini
  • 1 kis konzerv bébirépa

A megtisztított halszeletekről itassuk le a vizet, fűszerezzük be mindkét oldalukat, majd néhány perc alatt süssük meg őket. A zúzott fokhagymát pirítsuk illatosra az olívaolajon, és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. A fokhagymás-petrezselymes keveréket halmozzuk a halszeletekre. Köretnek készítsük hozzá párolt brokkolit, bébirépát, cukkinit.

Tipp: Természetesen ízlés szerint más zöldségeket is adhatunk hozzá, párolt kukoricát, zöldborsót, kelbimbót, karfiolt vagy éppen újburgonyát is.

Gyors vacsora: grillezett hal vajas-fokhagymás petrezselyemmel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top