Paradicsom-krémleves babbal és magokkal
Hozzávalók:
- 1 kis, apróra vágott vöröshagyma
- 500 g paradicsomkonzerv
- 800 ml zöldség alaplé
- 3 levél zsálya
- 450 g párolt barnarizs
- 1 kis ágacska rozmaring
- 6 db hosszúkás, apróra vágott paradicsom
- 5 levél bazsalikom
- 2 db babérlevél
- 3 gerezd aprított fokhagyma
- 500 g tarka bab
Ízesítéshez:
- cukor
- só
- bors
- balzsamecet
Elkészítés
Süssük üvegesre a fokhagymát és a vöröshagymát olívaolajon. Öntsük rá a babot, adjuk hozzá a zöld fűszereket, és pirítsuk még pár percig. Végül kanalazzuk rá a paradicsomot, öntsük rá a zöldséglevest, és főzzük 20 percig.
Vegyük ki a levesből a rozmaringot és a babérlevelet, majd turmixoljuk össze az egészet a turmixgépben. Tálalás előtt ízesítsük ecettel, cukorral, sóval és borssal. A végén szórjuk rá a rizs- (vagy búza)szemeket, és díszítsük friss, zöld fűszerekkel.