Gasztro

Hasznos tipp Valentin-napra: így kell rendesen kinyitni a pezsgőt

Ha biztosra akarsz menni, hogy nem vered ki senkinek a szemét, és a lámpát sem lövöd meg a dugóval, itt a tökéletesen biztonságos módszer a pezsgő civilizált kinyitásához.

Megvan annak is a hangulata, amikor nagyot pukkan az üveg, a dugónak a plafon adja a másikat, és esetleg még ki is habzik kicsit a pezsgő az üvegből, de ha nem szilveszterezünk, hanem egy romantikus vacsorára készülünk, akkor érdemes más megoldást választani.

A dolog rettentő egyszerű, csak egy konyharuhára lesz szükségünk, rutinosabbak a pólójuk vagy ingük alját is bevethetik. A lényeg, hogy borítsuk rá a dugóra az anyagot, de ne feszesen, hagyjunk egy kis mozgásteret neki. Ahogy elindul kifelé a dugó, a ruha szépen megfogja, így se ugrálni nem fog, se pukkanni, csak egy elegáns szisszenést fogunk hallani, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Hasznos tipp Valenrin-napra: így kell rendesen kinyitni a pezsgőt
Hasznos tipp Valenrin-napra: így kell rendesen kinyitni a pezsgőt
Hasznos tipp Valenrin-napra: így kell rendesen kinyitni a pezsgőt
Ha a sima pezsgő snassznak tűnik, akkor próbáld ki ezeket a pezsgős recepteket, ha pedig egy jó receptet keresel csak mellé, ezeket a romantikus vacsoratippeket nézd meg! Csábító menünek tűnik a pezsgős-gyömbéres jégkása citromtortával, és ha marad még az italból, itt találtok pár pezsgős ételreceptet, hogy ne vesszen kárba.
 

Forrás: The Kitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top