3 muffin: ezzel a finomsággal lepd meg a kedvesed Valentin-napra!

Rostás Róbert - Gastrobertollini | 2015. Február 14.
Ha nem akarod túlpörögni, mégis szívesen összeütnél egy kis figyelmességet, akkor süss ki egy tepsire való alapmuffint, és varázsold őket apró, csinos tortácskákká édes krémekkel. Három beleszeretős variációt mutat a Gastrobertollini néven blogoló Rostás Róbert.

Alapmuffinrecept

Tészta:
• 20 dkg liszt
• 4 dkg kakaópor
• 20 dkg porcukor
• 3 csapott teáskanál sütőpor
• csipet só
• 8 dkg puha vaj
• 240 ml tej
• 2 tojás

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkevésre. Béleljük ki papírral a muffinformát. Tegyük a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba, és keverjük jól össze.
Keverjük össze a tejet és a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig.

KRÉMEK

Pillecukros, fehér csokoládés

• 10 dkg fehér csokoládé
• 250 g mascarpone sajt
• 2 dkg vaj
• 12 db pillecukor

Gőz felett olvasszuk meg a vajban a fehér csokoládét, hűtsük le és keverjük össze a mascarponéval. Töltsük habzsákba, nyomjuk a muffinok tetejére és díszítsük a pillecukorral.

M&M’s-es narancsos-csokis

• 10 dkg étcsokoládé
• 250 g mascarpone
• 1 db narancs reszelt héja
• 2 dkg vaj
• 1 csomag M&M’s cukor

Gőz felett olvasszuk meg a vajban a csokoládét, reszeljük bele a narancs héját, hűtsük le, és keverjük össze a mascarpone sajttal. Töltsük habzsákba, nyomjuk a muffinok tetejére, és díszítsük a színes cukrokkal.

Bourbon-vaníliás, szívekkel díszítve

• 1 db vaníliarúd kikapart magja
• 250 g mascarpone
• 4 dkg porcukor
• 5 dkg puha vaj
• a díszítéshez marcipánszívek

Keverjük össze a porcukrot a mascarponéval, a vaníliarúd kikapart magjával és a puha vajjal. Töltsük habzsákba, nyomjuk a muffinok tetejére, és díszítsük a marcipánszívekkel.

Ha tetszett, ne hagyd ki Gastrobertollini csodás cupcake-jeit sem! A blogján a csokis narancsos cupcake, a kávés cupcake és az oreós cupcake is nagy sikert aratott.

A gyönyörű muffinfotókat Dombóvári Judit készítette. A 25 éves fotós Miskolcról költözött fel Budapestre, hogy művészettörténetet tanuljon, de az igazi szenvedélye a fotózás. Most fotó szakra jár a Krea művészeti iskolába, és nemcsak ételeket fotóz szívesen, többek között bloggerünknek, Gastrobertollininek, hanem divat-, riport- és portréfotói is készülnek szép számmal. Ha kíváncsi lettél a képeire, nézz el az oldalára!

A kiegészítőket az Édes Álmok üzlet Süti dekor & Home designtól kaptuk a fotózáshoz.

 

Exit mobile version