Gyors vacsora: fűszeres sült csirke

nlc | 2015. Február 18.
A sült csirke nem lenne extra vacsora, ám a fűszerezés ebben a receptben nagyon is különleges. Lepipálja a Kentucky-csirkét, azt biztos.

Fűszeres sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • tetszés szerint csirkemell
  • tetszés szerint csirkecomb
  • 1 csomag zsemlemorzsa

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

  • 2 csésze liszt
  • 1 evőkanál zellersó
  • 2 evőkanál fokhagymasó
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 4 evőkanál fűszerpaprika
  • 1/3 evőkanál oregánó
  • 1/2 evőkanál bazsalikom
  • 1/2 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál bors
  • 1/3-ad evőkanál só
  • 1 evőkanál száraz mustár
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Így készül:

A csirkedarabokat főzd elő kb. 15-20 percig. 

A csirkehús, a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót keverd össze alaposan egy közepes méretű tálban. 

Egy másik tálba üsd bele a tojást és villával verd fel!

A csirkedarabkákat forgasd bele először a tojásba, majd a zsemlemorzsába, végül az első lépésben elkészített fűszerkeverékbe! Ha nem tapadna rá elég keverék, akkor forgasd bele megint tojásba és utána jöhet a keverék. 

Melegítsd elő a sütőt 350 fokra! (Vagy ha nincs ilyen magas hőfokod, akkor a legmagasabbra.)

Tedd a bepanírozott csirkedarabokat egy jénai tálba, fedd le alufóliával, és kb. 30 percig süsd a sütőben! Az utolsó 10 percben vedd le róla a fóliát és süsd pirosra!

Tipp:
Az előre bekevert fűszerkeverék maradékát jól zárható edényben el is teheted.

Még több gyors vacsora: 

Exit mobile version