Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Túróropogóst

Akár köretként, akár önálló ételként is ehető, vacsorára inkább csak magában fogyasztanánk.

Hozzávalók:

  • 400 g burgonya
  • 200 g tehéntúró
  • 80 g vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj
  • só, reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. A túrót lereszeljük, vagy áttörjük. Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a túrót, és megsózzuk.

A vajat felolvasztjuk (de nem hevítjük), összekeverjük a szerecsendióval és a tojások sárgájával, majd a burgonyás túróhoz keverjük, az egészet jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és előmelegített olajban megsütjük, mint a bundázott húsokat, figyelve arra, hogy az olaj ne legyen nagyon forró, mert a morzsa megég.

Mit főzzek ma vacsira? Túróropogóst

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top