Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Fordított torták: egyszerű, látványos és mennyei

Fordított tortát azért érdemes sütni, mert gyorsan elkészül, rettentő jól mutat rajta a sok formába rendezett gyümölcs, és isteni finom a karamell a tetején. Fagyival még finomabb, így tél végén is találhatunk tökéletes alkalmat a fagyizásra. A tészta fagyasztható, így érdemes nagyobb adagot készíteni, hogy legközelebb már azzal se kelljen fáradni.

Fordított almatorta, vagyis tarte tatin

Fordított almatorta

Hozzávalók a fordított almatorta tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • néhány ek. hideg víz
  • 5 dkg porcukor

Hozzávalók a fordított almatortához:

  • 15 dkg kristály cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 savanykás alma
  • 1 db vaníliarúd
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. A cukrot világos aljú lábasban alacsony lángon karamellizáljuk, majd félrehúzzuk a lángról, és feloldjuk benne a vajat. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiszedjük, vékony szeletekre vágjuk, és kevés vízben, a felhasított vaníliarúddal 5 perc alatt megpároljuk. Ne főzzük szét!

A karamellt egy torta- vagy piteforma alján eloszlatjuk, elhelyezzük rajta az almaszeleteket, majd a tésztát vékonyra nyújtjuk, és beborítjuk vele a karamelles almát. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Langyosan, vaníliafagyival isteni.

TIPP: Alma helyett körtével is készíthetjük.

 

Fordított narancstorta

Hozzávalók a fordított narancstorta tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • néhány ek. hideg víz
  • 5 dkg porcukor

Hozzávalók a fordított narancstortához:

  • 15 dkg kristály cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db narancs
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. A cukrot világos aljú lábasban alacsony lángon karamellizáljuk, majd félrehúzzuk a lángról, és feloldjuk benne a vajat. A narancsokat megtisztítjuk, a fehér hártyáktól megszabadítjuk, és fél centi vastag körszeletekre vágjuk.

A karamellt egy torta- vagy piteforma alján eloszlatjuk, elhelyezzük rajta a narancsszeleteket, majd a tésztát vékonyra nyújtjuk, és beborítjuk vele a karamelles narancsot. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Langyosan, vaníliafagyival isteni.

TIPP: Mandarinnal is készíthetjük.

 

Még több fordított torta:

Címlap

top