Jár még hozzá, pontosabban a tetejére egy gyömbéres-narancsos-vaníliás krém. Anélkül is nagyon finom egyébként ez a fűszeres piskóta, a krémmel pedig már tortajelleget ölt.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 2 bögre cukor
– 4 egész tojás
– 1 tk. vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
– háromnegyed bögre olaj
– 1 narancs kifacsart leve
– 2 tk. sütőpor
– 1 tk. szódabikarbóna
– 1 tk. fahéj (vagy mézeskalácsfűszerrel is isteni)
– 2 bögre liszt
– 4 közepes sárgarépa reszelve
– 1 bögre darált dió (kb. 10 dkg)
A krémhez:
– 1 doboz krémsajt (250 g)
– 1 kis doboz tejföl (200 g)
– 1 csomag vaníliás cukor vagy egy teáskanál vanília aroma/kivonat
– 1 narancs reszelt héja
– fél tk. őrölt vagy frissen reszelt gyömbér
Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!