Gasztro

Gyors vacsora: túrós-spenótos lepény

A túró nem csak csuszába vagy gombócba való. Remekül megállja a helyét tésztával társítva, szárnyashússal rétegezve vagy töltelékként, de még levesbetétként is!

Túrós-spenótos lepény

Hozzávalók a lepény tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • csipetnyi bors
  • 10 dkg vaj
  • 4-5 evőkanál hideg víz

Hozzávalók a spenótos-túrós töltelékhez:

  • 150 g túró
  • 2 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 250 g mirelit spenótpüré
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A mirelit spenótot olvaszd fel. A liszthez add hozzá a nagyobb darabokra tördelt kemény vajat, és kézzel gyúrd össze morzsás állagúra. Fűszerezd csipetnyi sóval, borssal. Egy-két evőkanál hideg víz hozzáadásával gyúrd össze nagyobb gombóccá, majd nyújtsd ki kerek lepénnyé, hogy a tálkát kibélelhesd vele. Egy kerek formájú jénai tál alját és oldalát kend ki vajjal és liszttel, és béleld ki a tésztával úgy, hogy pereme is legyen. Villával szurkáld meg néhány helyen, és meleg sütőbe téve süsd elő 10 percig.

Ezalatt egy serpenyőben, kevés olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát és add hozzá a felengedett spenótot. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Párold néhány percig, majd tedd félre a tűzről. Amikor kihűl, keverd hozzá a túrót, add hozzá a tojásokat és egy kevés főzőtejszínt. Ha szükséges, ízesítsd ismét sóval, borssal, szerecsendióval. Szórd meg a reszelt sajt felével. Keverd át, és öntsd ezt a spenótos-túrós masszát az elősütött tésztára. Előmelegített sütőben süsd 30 percig. Ekkor szórd meg a maradék reszelt sajttal, és tedd vissza még addig sülni, amíg a sajt a tetején egy kissé rápirul. Önállóan és köretnek egyaránt finom, melegen vagy hidegen tálalva.

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top