Gyors mexikói egytálétel
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 250 g vörösbab konzerv
- 1 kis doboz konzervkukorica
- 500 g hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
- 3 ek. napraforgóolaj
- 500 g darált marhahús
- 2 kk. szárított petrezselyem
- 2 kk. szárított kakukkfű
- ízlés szerint bors
- 200 g (fagyasztott), kockázott vöröshagyma
- 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
Elkészítés
Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon).
Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, és már kész is.
Még több gyors vacsora:
- Krumplis rakott kel
- Gombás rizottó
- Tonhalfasírt
- Tudj meg többet a vörösbabról
- Vörösbabos-rizses egytálétel