Gyors vacsora: mexikói egytálétel

nlc | 2015. Március 05.
Olcsó, finom és laktató, ráadásul alig 45 perc alatt kész is. Ezzel még apjuk is biztosan elégedett lesz majd, és jóllakottan dőlhet hátra vacsora után.

Gyors mexikói egytálétel

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 250 g vörösbab konzerv
  • 1 kis doboz konzervkukorica
  • 500 g hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 500 g darált marhahús
  • 2 kk. szárított petrezselyem
  • 2 kk. szárított kakukkfű
  • ízlés szerint bors
  • 200 g (fagyasztott), kockázott vöröshagyma
  • 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon).

Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, és már kész is.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version