Tejfölös-fokhagymás csirke
Hozzávalók:
- só
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl
- 1 zacskó (200 g) fagyasztott, kockázott vöröshagyma
- 1 kis doboz fagyasztott, aprított fokhagyma
- bors
- olívaolaj
- egy kisebb egész, csontozott csirkemell
- 1 zacskó előfőzött rizs
- egy kis doboz fagyasztott olasz zöldfűszer keverék
Elkészítés
Egy közepes méretű edényben megmelegítjük az olajat és rádobjuk a hagymát. A csirkét felkockázzuk, és amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a csirkét meg a fokhagymát. Megpirítjuk a csirkét, megszórjuk a fűszerrel. Hozzáöntjük a tejfölt, jól megkavarjuk és egyszer megforraljuk.
A végén az ízeket sóval és borssal egyensúlyba hozzuk. Közben egy másik edényben forró vízben készre főzzük a rizst (kb. 10 perc).