Almás, fahéjas csirke
Hozzávalók (2 személy részére):
- pár csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál fahéj
- 1 db (filé) csirkemell
- 1 doboz (kisebb) natúr joghurt
- 3-4 db alma
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű
Elkészítés
A csirkét kockázzuk fel, öntsük le a joghurttal. Fűszerezzük egy kevés sóval (vagy grill fűszerkeverékkel), a fahéjjal, a zúzott fokhagymával és néhány órára tegyük a hűtőbe.
Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk, kisebb tepsibe vagy jénai tál aljára fektetjük. Öntsük a tetejére a fahéjas, joghurtos csirkét és alufóliával letakarva, közepes lángon süssük úgy fél órát. Ekkor vegyük le a tetejét, forgassuk össze a húst és az almát, majd fedő nélkül süssük készre. Köretnek rizs, vagy krumplipüré jól illik hozzá.
Még több gyors vacsora:
- Gránátalmás saláta
- Fűszervajas krumpli
- Csőben sült csicsóka
- Tudj meg többet a fahéjról
- Fahéjas perec