Gyors vacsora: almás-fahéjas csirke

nlc | 2015. Március 10.
A maradékokat extra fűszerezéssel remekül fel tudjuk dobni. Bátran együk ki a hűtőben talált ételeket, és hamarosan össze is áll egy izgalmas, fahéjas vacsora!

Almás, fahéjas csirke

Hozzávalók (2 személy részére):

  • pár csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 db (filé) csirkemell
  • 1 doboz (kisebb) natúr joghurt
  • 3-4 db alma
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csirkét kockázzuk fel, öntsük le a joghurttal. Fűszerezzük egy kevés sóval (vagy grill fűszerkeverékkel), a fahéjjal, a zúzott fokhagymával és néhány órára tegyük a hűtőbe.

Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk, kisebb tepsibe vagy jénai tál aljára fektetjük. Öntsük a tetejére a fahéjas, joghurtos csirkét és alufóliával letakarva, közepes lángon süssük úgy fél órát. Ekkor vegyük le a tetejét, forgassuk össze a húst és az almát, majd fedő nélkül süssük készre. Köretnek rizs, vagy krumplipüré jól illik hozzá.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version