Currys gombafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- ízesítéshez só
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál currypor
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- sütéshez (napraforgó) olaj
- 2 db zsemle
Kategóriaebéd
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes
Elkészítés
Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a curry fűszerkeveréket és az aprított petrezselymet. Puhára pároljuk a gombát, majd ha kissé kihűlt, elkeverjük benne a tojásokat, és kézzel eldolgozzuk benne a zsemlék belső, fehér részét. 15 percig hagyjuk állni a masszát, majd fasírtokat formázunk, gyengén megforgatjuk őket a zsemlemorzsában, és forró olajban minden oldalukat ropogósra sütjük. Tartármártással kínáljuk.
210 kcal/adag
Még több gyors vacsora:
- Avokádós rák
- Csőben sült kelbimbó
- Túrós töltött paprika
- Tudj meg többet a curryről
- Francia hagymával töltött fasírt