Tortillatekercs
Hozzávalók:
- 4 nagy tortillalap
- 40 dkg csirkemell
- 2 dl joghurt
- fél jégsaláta
- 2 lila hagyma
- 2 paradicsom
- római kömény
- currypor
- só
- 1 citrom
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, fűszerezzük római köménnyel, sózzuk és olajjal átforgatjuk. A joghurtot összekeverjük római köménnyel, curryvel, sóval, a citrom levével és a finomra vágott petrezselyemmel. A zöldségeket csíkokra vágjuk. Miután mindennel előkészültünk, a húst forró serpenyőben megpirítjuk. A tortillatekercset serpenyőben vagy csipesszel tartva, a nyílt láng felett átforrósítjuk. A közepébe tesszük a csíkokra vágott lila hagymát, paradicsomot, valamint a megpirított húst. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal, két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, és már fogyasztható is.
- Húsos rántott palacsinta
- Hagymás pirított bagett
- Csirkeszárny hagymával
- Tudj meg többet a tortilláról
- Buffalo csirkés wrap