Sült tészta salsicciatöltelékkel
- 50 dkg olasz kolbász
- 1 kisebb fej szép brokkoli
- 2 löket extra szűz olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg mozzarella
- 10 dkg pecorino
- 2 adag leveles tészta
- só és bors, ki mennyit szeret
Első lépés: kibontom a kolbászt, és alaposan szétmorzsolom a kolbászhúst. Ha ez elkészült, egy lábasban sós vízben megfőzöm (nem teljesen puhára) a rózsáira szedett brokkolit. Egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a hagymát, és hozzáadom a bőréből kibontott, összemorzsolt kolbászhúst. Miután megpirult, egy nagyon pici fehérborban fedő alatt egy kicsit megpuhítom. A nem teljesen puhára főzött brokkolit egy nagy késsel apróra vágom, és hozzáadom a fehérborban pácolt kolbászos és zöldséges alapszószhoz. 10-15 perc alatt tökéletesre puhulnak a zöldségek, és fantasztikus alaplevet engednek. A tejszínt egy nagyobb tálban egy-két kanál forró, visszamaradt alaplével simára keverem, és hozzáadom a kolbászhúsos-brokkolis csodához. Hozzáadom a szószhoz a sajtot, felforralom egyszer, és elzárom a gázt, lassan hagyom kihűlni.
Kiterítem a leveles tésztát, és szépen elkenem rajta a tejszínes-kolbászos-brokkolis szószt. Feltekerem, a tetejét megkenem tojással, és mehet is a sütőbe 20-25 percre. Ha elkészült, egy kis pihentetés után egyforma szeletekre vágom, és friss salátával tálalom.
- Amarántos túrókrém
- Halpogácsa curryvel
- Zöldséges-csirkés rétes
- Tudj meg többet az olasz kolbászról
- Olasz kolbászos pite