Fahéjas csokigolyók
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 6,5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 14 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 5 dkg megolvasztott étcsokoládé
- 2 + 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
- 5-8 dkg mascarpone
Elkészítés
A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott étcsokoládét és alaposan összekeverjük. A kakaóport, a lisztet és a 2 teáskanál őrölt fahéjat összeforgatjuk és a tojásos keverékhez adjuk. Kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt kisebb sütőtálba (kb. 20×20 cm) kanalazzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd kézzel szétmorzsoljuk és megmérjük. 15 dkg-onként kb. 2,5 dkg mascarponét adunk hozzá és kézzel összegyúrjuk. Az így kapott masszából kisebb golyókat formázunk és (azonnal, vagy 1 óra hűtő után) fahéjjal elkevert porcukorban hempergetjük meg.
Mandulás-citromos gombócok
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- a hempergetéshez cukrozatlan kakaópor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2,5 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál darált keksz
- 8-10 dkg darált mandula
Elkészítés
A mascarponét kikeverjük a citrom reszelt héjával és a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a darált háztartási kekszet és elkeverjük.
A masszát hűtőbe tesszük minimum egy éjszakára, majd közvetlenül tálalás előtt gyors mozdulatokkal gombócokat formázunk belőle, és darált mandulában vagy cukrozatlan kakaóporban hempergetjük meg őket.
Érdekel, hogyan készíthetsz bonbont házilag? Csak a Puffin elárulja! Még több finomság Puffintól itt!