Hozzávalók (kb. 15 centis formához):
a kekszes alaphoz:
- 13 dkg zabkeksz darálva
- 8-10 dkg vaj olvasztva (attól függően, mennyit vesz fel a keksz)
- 60 g darált mandula
A karamellhez:
- 13 dkg nádcukor
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1 nagy marék (kb. 5 dkg) sós mogyoró durvára aprítva
- 1 nagy csipet só
Az étcsokoládékrémhez (ganache):
- 20 dkg étcsokoládé (min. 55%-os)
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- néhány nagy csipet frissen reszelt szerecsendió
A sós grillázshoz:
- 10 dkg nádcukor
- 1 nagy marék durvára vágott sós mogyoró
- a tetejére: sópehely (elhagyható)
Az elkészítésről a Rizsázzunk blogon olvashatsz!