Zöldségfasírt
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- sütéshez olaj
- 20 dkg sárgarépa
- ízesítéshez őrölt bors
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zellergumó
- formázáshoz zsemlemorzsa
- 20 dkg karalábé
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, nagy tálba tesszük, 1 teáskanál sót adunk hozzájuk. 30 percig állni hagyjuk, majd az egészet nagyon alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig hagyjuk pihenni a masszát. Fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.