Jó hírünk van! Gyerekkorunk kedvenc édessége (ami a franciadrazsé mellett az egyik legtöbbször előkerülő nasi volt minden háztartásban) már otthon is elkészíthető.
A Duna-kavics hozzávalói:
- 20 dkg cukor
- 14 dkg víz
- 20 dkg földimogyoró
- 5 csepp ételfesték
A cukrot és a vizet összeöntjük egy lábasba és melegíteni kezdjük. Ha már meleg, belecsepegtetjük az ételfestéket, és tovább hevítjük. Nagyjából 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a mogyorót és levesszük a tűzről. Fakanállal addig keverjük, ameddig a magok nem tapadnak egymáshoz. Ha megvagyunk, 2-3 percig tovább melegítjük.
A recept fontos titka, hogy folyamatosan kevergessük a masszát, így jobban megtapad a színes bevonat a mogyorókon. Amikor a mogyorók szétváltak, sütőpapírra öntjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ha ez megtörtént, már fogyasztható is.