1. Francia tonhalsalátás szendvics
Hozzávalók:
- 1/2 kenyér francia bagett
- 1 gerezd fokhagyma fele
- 4-6 bazsalikom
- tonhal
- 3/4 csésze szeletelt olajbogyó
- 1/2 csésze piros kaliforniai paprika, kimagozva és vékonyra szeletelve
- 1/2 kis vöröshagyma, apróra vágva
- 1/4 csésze petrezselyem, apróra vágva
- 1 articsóka belseje, lecsöpögtetett és apróra vágva (nem kötelező)
- 1/4 csésze hámozott francia zöldbab (opcionális)
- 3 evőkanál friss citromlé
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz még kettő megszórni a kész szendvicset
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Előkészítés: A bagettet hosszában vágd ketté, távolítsd el a belsejét, de csak az alsó felének. Kend meg a kibelezett részt fokhagymával, a kiszedett bagettbe megy majd a töltelék. Locsoljuk meg a szétvágott kenyereket olívaolajjal. Mehet rá a bazsalikom is.
Mixeljük össze a saláták hozzávalóit egy keverőtálba a tonhallal. Ehhez csepegtessük a citromlevet és olívaolajat. Hagyjuk összeérni, majd tengeri sóval és borssal ízesítsük. Töltsük a kibelezett bagettbe, majd tegyük be a sütőbe egy kicsit pirítani.
2. Steakszeletek toastkenyérben
Mi lehet jobb annál, hogy a lédús, fokhagymás és illatos steaket rakunk két darab toast közé halmozva?
3. Céklás, friss paradicsomos, bazsalikomos focaccia
Ennek a szendvicsnek az alapját a cékla adja, ami savanyúságként bárhol kapható, és rengeteg vitamin forrása. A céklasalátát elkészíthetjük otthon is, sokáig eláll, és nemcsak szendvics alapanyaghoz, hanem köretként is tökéletes.
4. Füstölt vegetáriánus szendvics tempeh-vel és szójababcsírával
A szójababból készülő nemespenész-érleléssel előállított tempeh a vegák egyik különleges hozzávalója.
5. Kínai sertésszendvics káposzta- és almasalátával
6. Avokádó + rák szendvicskombó
7. Gabrielle Hamilton grillezett sajtos szendvicse
8. Karamellizált sertésszendvics
9. Vegán lencse csípős szósszal
10. Pisztáciakéregben sütött csirke szendvicsben
11. Cheddar sajtos, mustáros, zöld egybesült szendvics
12. Garnélarákos szendvics
13. Provance-i olvasztott tonhal
14. Spanyol omlettes szendvics
15. Fésűkagylós szendvics
16. A legjobb paradicsomos szendvics
Bár elsőre nem tűnik bonyolultnak a szendvics, de a titok a tökéletes elkészítésen van, a recept szerzője szerint.
Hozzávalók:
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, a legjobb az a fajta, aminek sűrű az állaga
- 1 közepes tökéletesen érett paradicsom
- majonéz
- só és durvára őrölt fekete bors
Pirítós kenyeret ropogósra kell sütni, majd hagyjuk kihűlni. Addig vágjuk fel a paradicsomot, és szedjük ki a magvait. A toast egyik oldalára másfél teáskanál majonézt tegyünk rá, majd a paradicsomszeleteket. Ne spóroljunk a sóval és a borssal.
17. New England-i homártekercs metélőhagymás majonézzel