Fehér csokis hab
Hozzávalók:
- 22 dkg fehér csokoládé
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg eper/ananász/mangó/passiógyümölcs/ málna
Elkészítés
A habtejszín felét egy lábasba öntjük és közepes, vagy annál kisebb lángon néhány perc alatt felforrósítjuk. A fehér csokit beletördeljük a forró tejszínbe és kevergetjük, míg teljesen el nem olvad. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a fehér csokis tejszín, felverjük a maradék habtejszínt is. Ha már majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadjuk a fehér csokis tejszínt is és így is verjük még egy kicsit. A habot 1 dl-es poharakba adagoljuk, hűtőbe tesszük néhány órára és tálalás előtt friss, apróra vágott, vagy mirelit, tűzhelyen kissé összeforralt gyümölcsöt kanalazunk a tetejükre és szeletelt mandulával szórjuk meg.
Tipp: Készítsük el előző este, a vendégek érkezésekor már csak a gyümölcsöt kell a tetejére adagolni.
Kakaós (reform) kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg méz
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg magozott datolya
- 15 dkg darált mandula
- 8-10 dkg narancslekvár
Elkészítés
A szárított datolya magját eltávolítjuk és egy késes aprítóba tesszük a darált mandulával, 15 dkg kókuszreszelékkel, a kakaóporral, az olívaolajjal és mézzel együtt. Krémesre aprítjuk a géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a narancslekvárt. Annyit adjunk hozzá, amennyivel már jól formázható a massza. Ha kész, gombócokat formázunk belőle és natúran, vagy kókuszreszelékben meghempergetve tálaljuk.