Gasztro

Last minute édességek húsvétra

Ha nincs már idő répatortával, zserbóval vagy sárga túróval pepecselni, akkor jönnek jól ezek a sütés nélküli, gyorsan és előre elkészíthető édességek.

Fehér csokis hab

Hozzávalók:

  • 22 dkg fehér csokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg eper/ananász/mangó/passiógyümölcs/ málna
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A habtejszín felét egy lábasba öntjük és közepes, vagy annál kisebb lángon néhány perc alatt felforrósítjuk. A fehér csokit beletördeljük a forró tejszínbe és kevergetjük, míg teljesen el nem olvad. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a fehér csokis tejszín, felverjük a maradék habtejszínt is. Ha már majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadjuk a fehér csokis tejszínt is és így is verjük még egy kicsit. A habot 1 dl-es poharakba adagoljuk, hűtőbe tesszük néhány órára és tálalás előtt friss, apróra vágott, vagy mirelit, tűzhelyen kissé összeforralt gyümölcsöt kanalazunk a tetejükre és szeletelt mandulával szórjuk meg. 

Tipp: Készítsük el előző este, a vendégek érkezésekor már csak a gyümölcsöt kell a tetejére adagolni. 

 

Kakaós (reform) kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg méz
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg magozott datolya
  • 15 dkg darált mandula
  • 8-10 dkg narancslekvár
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szárított datolya magját eltávolítjuk és egy késes aprítóba tesszük a darált mandulával, 15 dkg kókuszreszelékkel, a kakaóporral, az olívaolajjal és mézzel együtt. Krémesre aprítjuk a géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a narancslekvárt. Annyit adjunk hozzá, amennyivel már jól formázható a massza. Ha kész, gombócokat formázunk belőle és natúran, vagy kókuszreszelékben meghempergetve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top