nlc.hu
Gasztro

3 egyszerű süti hétvégére

Itt a hétvége, jöhetnek a sütik. Hoztam is 3 kedvcsináló receptet.

Joghurtos-kakaós torta mézes joghurttal

Hozzávalók:

  • 2 dl cukor
  • 3 db tojás
  • fél dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 dl búzaliszt
  • 3 evőkanál méz
  • 4 dl görög joghurt
  • fél dl kakaópor
  • 25 dkg meggybefőtt
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd beledolgozunk 2 dl joghurtot és az olajat. Ezután beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és legvégül az átszitált kakaót. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, tetejére szórjuk a meggyet, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Közben a maradék joghurtot elkeverjük a mézzel, és ezt kínáljuk a kisült torta mellé.

Almás-diós piskótatekercs

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg durvára vágott dió

A töltelékhez::

  • 2 evőkanál víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 80 dkg apróra vágott vagy szeletelt alma
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
Kategóriadesszert
Elkészítési idő80 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 4 dkg cukorral habosra keverjük, a fehérjét a másik 4 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját óvatosan elegyítjük a habbal, és hozzászitáljuk a fahéjjal elkevert lisztet. Az így kapott masszát sütőpapírral fedett tepsibe kenjük, 1 cm vastag, kb. 25×25 cm-es lapot formálunk belőle. Megszórjuk a durvára vágott dióval, és 180 °C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki, így könnyen fel tudjuk majd tekerni!)
A töltelék elkészítéséhez a baracklekvárt a vízzel felforraljuk, majd beledobjuk az almaszeleteket és a fahéjat. Gyakran kevergetve pépesre pároljuk. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a pépesre párolt almát. A végén hozzákeverjük a reszelt citromhéjat is. A langyosra hűlt piskótát konyharuhára tesszük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egyenletesen elkenjük rajta az almás tölteléket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni, utána szeletelve tálaljuk.

Tipp: nagyon finom mellé a vaníliasodó!

Kókuszos keksz mályvacukorral

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • mályvacukor és csokoládéchips
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 1/4 kiskanál só
  • 3 evőkanál zabkorpa
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy keverőtálba szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket, a zabkorpát és a sót.

Egy másik tálban géppel keverjük krémes állagúra a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, közben csöpögtessük hozzá a tejet is. A vajas masszát forgassuk össze a lisztessel, dobjuk bele a pillecukrot és a csokichipset. 

A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és lazítsuk vele a masszát, majd fektessünk belőle diónyi méretű halmokat sütőpapírral bélelt tepsire, és kissé lapítsuk el őket. Forró sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top